Valide İnsani Yardım Derneği, 6 Şubat Depremi’nden sonra gönüllülerinin deprem bölgesindeki duygu ve faaliyetlerini konu alan bir belgesel yayınladı. Şahitliğimiz / 6 Şubat Depremleri Belgeseli, depremin gerçekleştiği ilk andan itibaren gönüllülerin tanık olduğu olağanüstü gayreti kendi ağızlarından anlatıyor.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan 6 Şubat Depremi’nin ardından gerçekleştirilen çalışmalar belgesele konu oldu. Valide İnsani Yardım Derneği, depremin meydana geldiği ilk gün yola koyulup Hatay’a ulaşan ilk ekipler arasında yer alan ekibinin çalışmalarını anlattığı bir belgesel hazırladı. Belgeselde Dernek personelleri ve gönüllüleri; deprem bölgesinde gerçekleştirilen arama kurtarma faaliyetleri, yemek dağıtım hizmetleri, yardım erzaklarının ihtiyaç sahiplerine dağıtılması gibi birçok alanda yaptıkları çalışmalar ile deprem bölgesine dair izlenimlerini anlattı.
Belgeselde Gönüllüler Deprem Bölgesinde Yaşadıklarını Anlattı.
Depremin meydana geldiği andan yaklaşık 10 saat sonra Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına katılan ve onlarca vatandaşı enkazlardan çıkarmayı başaran Valide gönüllülerinin belgeselde paylaştığı anılar, yaşanan afetin büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Belgesel ayrıca deprem bölgesinde yaşanan dezenformasyona da dikkat çekti.
Valide İnsani Yardım Derneği’nin resmi YouTube kanalında yayınlanan belgeselde deprem bölgesinde yaşananlara dair izleyenleri duygulandıran görüntülere ve bilgilere de yer verildi. Valide gönüllüsü Enes ATALAY’ın yönetmenliğini üstlendiği belgesele dair yaptığı açıklamalarda şu cümlelere yer verdi. “ Gönüllü kardeşlerimizle beraber orada yaşadıklarımız tarihe not düşsün istedik. Orada afetzedelerin, gönüllülerin yaşadıkları ekranlarda anlatılabilecek cinsten değil bunun bilincindeyiz. Dilimiz döndüğü kadar anlattık, imkanlar el verdiği kadar sahadan çekmiş olduğumuz görüntülerle belgeselimizi hazırladık.” dedi.
الزكاة، وهي أحد أركان الإسلام الخمسة، عبادة توجب على المسلمين القادرين مالياً تخصيص جزء معين من أموالهم لمساعدة المحتاجين. الزكاة ليست مجرد صدقة، بل هي وسيلة لتحقيق التوازن الاجتماعي، وتعزيز العدالة الاقتصادية، وتطهير النفس من التعلق بالماديات. إن إخراج الزكاة بانتظام لا يُعدّ فقط واجبًا دينيًا، بل يسهم أيضًا في تقوية التضامن الاجتماعي. فالزكاة تطهر المال، وتزيد بركته، وتمنح المُزكِّي راحة نفسية من خلال تحريره من حب المال والجشع.
في ليلة 31 ديسمبر، أقيم برنامج فتح بيت المقدس ومكة المكرمة، الذي نظمه منبر الإرادة الوطنية في إسنلر بمشاركة حماسية. من خلال المشاركة في هذا الحدث الهادف، أتيحت الفرصة لجمعيتنا لإحياء ذكرى هذه الفتوحات المباركة، إحدى نقاط التحول المهمة في التاريخ الإسلامي.
قام محمد فاروق بيردال، رئيس جمعية فاليدي للمساعدات الإنسانية، بزيارة ياسين تركاسلان، رئيس جمعية فيرنيل فرع إسطنبول، في مركز الجمعية.