6 Şubat 2023'te yaşanan ve milyonlarca insanı etkileyen büyük depremler, Türkiye'nin en karanlık günlerinden biri olarak hafızalara kazındı. Ancak bu zorlu süreçte, Valide İnsani Yardım Derneği olarak ilk andan itibaren sahadaydık ve bölge halkının yaralarını sarmak için seferber olduk.
Depremin hemen ardından arama kurtarma ekiplerimiz enkaz bölgelerine ulaşarak çalışmalar yürüttü. Bu süreçte onlarca yaralıyı enkaz altından sağ olarak kurtardık. Arama kurtarma çalışmalarının ardından, enkaz bölgelerinde görev yapan ekiplere ve afetzedelere hazır gıdalar ulaştırdık.
Bölgeye tedarik ettiğimiz battaniyeler ve kışlık kıyafetlerle afetzedelere destek olduk. İlk andaki akut dönem tamamlandığında, yüzlerce çadır temin ederek bölgedeki insanlara barınma imkânı sunduk. Ayrıca, çadır sınıflar kurarak eğitim-öğretime destek sağladık.
Bu büyük felaketin ardından gösterdiğimiz dayanışma ruhu, bizlere birlik ve beraberliğin gücünü bir kez daha hatırlattı. Yardımlarımızı ulaştırmamıza vesile olan tüm bağışçılarımıza ve gönüllülerimize sonsuz teşekkür ediyor, birlikte daha güçlü yarınlar inşa etmeye devam edeceğimizi vurguluyoruz.
Bir daha böyle bir afetin yaşanmamasını temenni ediyor, tüm toplum olarak afetlere karşı daha hazırlıklı olmamız gerektiğini hatırlatıyoruz.
Valide İnsani Yardım Derneği olarak, dünyanın en zorlu insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen’de, imkansızlıklar içinde eğitimine devam etmeye çalışan çocuklarımızın yanındayız. "Eğitimde fırsat eşitliği" ilkemizle, Yemenli öğrencilerimizin sadece derslerine odaklanabilmeleri için beslenme desteği sağladık.
Valide İnsani Yardım Derneği, temiz suya erişimin kısıtlı olduğu Nepal’in ihtiyaç sahibi bölgelerinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında bir su kuyusunu daha dualarla hizmete açtı.
İstanbul genelinde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yürütülen insani yardım projeleri devam ediyor. Saha ekiplerinin yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda, belirlenen ailelere halı ısıtıcı ve elektrikli süpürge teslimatları gerçekleştirildi.