Ramazan Bayramı’nın ilk gününde, iyilik sınırları aşarak Bangladeş’e ulaştı. Valide İnsani Yardım Derneği olarak, hayırseverlerimizin emanetlerini Bangladeşli yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırarak bayram sevincini paylaştık.
Bayramın bereketi ve paylaşmanın huzuruyla uyandığımız bu özel günde, ekiplerimiz Bangladeş’in en ihtiyaç duyulan bölgelerindeydi. Bağışçılarımızın destekleriyle titizlikle hazırlanan bayramlık kıyafetler ve hediyeler, binlerce kilometre ötedeki kardeşlerimize teslim edildi.
Zorlu yaşam şartları altında çocuk olmanın ağırlığını taşıyan minikler için bayram, yeni kıyafetlerine sarılmak ve hatırlandığını bilmek demekti. Hediyelerini alan çocukların gözlerindeki o eşsiz parıltı, bizler için bayramın en büyük müjdesi ve yorgunluğumuzun en güzel karşılığı oldu.
Valide İnsani Yardım Derneği, Afrika’da temiz suya erişim imkânı bulunmayan bölgelerde umut olmaya devam ediyor. 50 hayırsever bağışçının desteğiyle tamamlanan "Kardeşlik 7 Su Kuyusu", düzenlenen tören ve edilen dualarla yerel halkın kullanımına sunuldu.
Valide Derneği olarak Nijerya'da sürdürdüğümüz çalışmalar kapsamında, bölgedeki öğrenci kardeşlerimize Kur'an-ı Kerim hediye ettik. Toz toprak bir meydanda kurulan sıranın sonunda her öğrenci, elinde bir ömür taşıyacağı emanetle ayrıldı.
Valide Derneği olarak Nijerya'da yürüttüğümüz yardım çalışmaları kapsamında, bölgedeki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize sıcak yemek ikramında bulunduk.